Az egyhangú hétköznapi reggelik után ilyenkor hétvégén szeretünk valami mást, valami különleges, finom és meleg harapnivalót készíteni az elmaradhatatlan mézes tea mellé.
Ezekre az alkalmakra kiváló valamilyen sós muffin. Mivel ezek frissen, langymelegen a legízletesebbek, kettőnknek fél adagot készítek.
Hozzávalók
25 dkg finomliszt
1 közepes vöröshagyma
8 dkg bacon szalonna
8 dkg gépsonka
1 ek olaj
15 dkg konzervkukorica
2 db tojás
½ dl tej
175 gr tejföl
6 dkg vaj
1 cs sütőpor
1 mk szódabikarbóna
A hagymát finomra aprítjuk, majd a vékonyan fölcsíkozott bacon szalonnával és gépsonkával 1 evőkanál olajon pár percig pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, a lecsöpögtetett konzervkukoricát belekeverjük, hűlni hagyjuk. A finomlisztet sóval, szódabikarbónával és a csomag sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel, tejföllel és puha vajjal jól fölverjük, majd a hagymás és a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Egy 12 darabos muffinsütő formát margarinnal kikenünk és a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 20-22 perc alatt megsütjük
(Hargitai György receptjét alakítottuk át.)