HTML

Szeretem a hasam

Sütünk-főzünk, megesszük. Le is fényképezzük.

Friss topikok

Archívum

2009.03.09. 16:09 Shamu

Sólet füstölt tarjával

Hozzávalók:

5 szelet füstölt tarja , 50 dkg nagy szemű bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg árpagyöngy, 4 tojás, 2 evokanál libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, törött fekete bors ízlés szerint

 

A sóletet legjobb cseréptálban (római tálban) elkészíteni. Az előző nap beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, belekeverjük a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, és az egészet beleöntjük az előzőleg fél órára beáztatott cserépedénybe. A babban kis fészket mélyítünk, és belefektetjük a füstölt húst, körérakjuk a megmosott, letörölgetett nyers tojásokat. Megszórjuk a pirospaprikával, a törött borssal, ráöntjük a felolvasztott zsírt és annyi vizet, hogy az egészet ellepje. A cseréptálat lefedjük, és hideg sütőbe tesszük. 15 percig takaréklángon, további 20 percig a takaréklángnál valamivel erosebb lángon, majd 3 órán keresztül közepes lángon sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és a fedelét levéve, villával óvatosan felkeverjük. A tojásokat a sóletből kivéve meghámozzuk és félbevágjuk.  Tálaláskor a bab tetejére fektetjük a tarjaszeleteket és a félbevágott tojásokat. 

(Frank Júlia receptje)

 

 

 

Mindig libazsírral készítjük a sóletet, mert nekünk azzal ízlik a legjobban. Egyébként a libazsír a legegészségesebb állati zsiradék alacsony koleszterinszintje és annak kedvező összetétele miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemahasam.blog.hu/api/trackback/id/tr16991625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása